Participates in 1 Session
Sessions in which Marika Morris participates
- Educating Qallunaat/Kablunaat about Inuit - Marika Morris
- Participant Marika Morris (Carleton University) |
- 5:15 PM - 5:45 PM | 30 minutes Part of: Education 9
- This presentation describes challenges encountered while developing an Inuit-specific history curriculum covering 3,000 BCE to the present aimed pr...
Sessions in which Marika Morris attends
- Bringing it Back: The Reclamation of Inuit Digital Collections, Archives and Knowledge - Brendan Griebel & Sean Guistini DoubleTree par Hilton Montréal - Soprano A (on Level 4)
- 9:00 AM - 3:15 PM | 6 hours 15 minutes
- Across the Inuit Nunangat, there is a growing movement towards the reclamation of Inuit cultural collections. It ...
- Gender & Development in Inuit Nunangat - Magalie Quintal-Marineau, Anne Curley, Lema Ijtemaye & Eleanor Stephenson DoubleTree par Hilton Montréal - Symphonie 2 (on Level 5)
- 9:00 AM - 12:15 PM | 3 hours 15 minutes
- This session explores ‘development’ across Inuit Nunangat from the perspective of Inuit women. Historically, development of the Canadian North has ...
- Book Fair (Thursday) Cœur des sciences Pavilion (CO) - Chaufferie (CO-R700)
- 9:00 AM - 3:00 PM | 6 hours
- Public Event
- Pisulaurtaa! Let’s go for a walk! (Walking Tour 2hrs/4.5km) - Christopher Fletcher & Annie Pisuktie
- 10:00 AM - 12:00 PM | 2 hours
- Inuit have been making their place, coming and going, living and working in Montreal for generations. Since the signing of the James Bay and Northe...
- Walking Tour
- EXHIBITION - Imagining: 50 projects for the North Cœur des sciences Pavilion (CO) - Agora Hydro-Québec (CO-R500)
- 12:15 PM - 1:15 PM | 1 hour
- Opening Ceremony Pavillion Henry F. Hall Building, Concordia University - DB Clarke Theatre
- 4:00 PM - 4:30 PM | 30 minutes
- Keynote 4: Alethea Arnaquq-Baril Sherbrooke Pavilion (SH) - Amphitheatre (SH-2800)
- 10:45 AM - 11:45 AM | 1 hour
- Alethea Arnaquq-Baril is an award-winning director, producer, and screenwriter of such films as Angry Inuk (2016), Throat Song (2011), Tunniit: ...
- Urban Inuit Realities - Stephen Puskas, Jason LeBlanc, Joshua Stribbell, Nikita Larter, Maxine Angoo, Annie Pisutkie, Tina Pisuktie, Jenna Joyce Broomfield Sherbrooke Pavilion (SH) - SH-3260
- 2:30 PM - 5:45 PM | 3 hours 15 minutes
- Voices of Inuit are often lost in academic conferences, as Inuit have a long history of being the subject at such events. Further to this, urban In...