Ella Nathanael Alkiewicz

Participates in 1 Session

Atsusi! Bonjour! Greetings!

I am Ella Regina Nathanael Alkiewicz of Nunatsiavut. I was born in Happy Valley, Labrador. My Anaana is Juliana Millicent Regina Nathanael of Hopedale. She lives in a convalescence home for the Autumn/Winter. I reside in western Massachusetts with my atuik Chris Alkiewicz and cat named Fat Albert. We have a panik, Regina Alkiewicz, who works in Boston. I'm a writer, teacher, journalist, & researcher. My first article was published in the latest issue of Inuktitut Magazine. Ilinniavunga Inuttitut and hope to learn more with everyone. I am excited to attend and will run an icebreaker event in between sessions. Come say hi and join me on social media. 

Sessions in which Ella Nathanael Alkiewicz participates

Friday 4 October, 2019

Time Zone: EDT/Eastern Time (US & Canada)
4:00 PM
4:00 PM
Sherbrooke Pavilion (SH) - Multi-purpose room (SH-4800)
Ella Nathanael Alkiewicz (Moderator)

Sessions in which Ella Nathanael Alkiewicz attends

Thursday 3 October, 2019

Time Zone: EDT/Eastern Time (US & Canada)
8:00 AM
8:00 AM
Cœur des sciences Pavilion (CO) - Chaufferie (CO-R700)
10:45 AM
10:45 AM
Sherbrooke Pavilion (SH) - Amphitheatre (SH-2800) Panel
Shelley Tulloch, University of Winnipeg (Moderator) Melanie O'Gorman, University of Winnipeg (Participant) Holly Carpenter, Mangilaluk School (Participant) Kathy Snow, University of Prince Edward Island (Participant) Doris Boase, Amos Comenius Memorial School (Participant) Erin Morozoff, University of Prince Edward Island (Participant) Alexander McAuley, University of Prince Edward Island (Participant) Caitlyn Baikie, Inuit Tapiriit Kanatami (Participant)
1:45 PM
1:45 PM
Workshop
Veronica Flowers (Moderator) Vanessa Flowers (Moderator)
Talk
Mark Turner, OKâlaKatiget Society & Memorial University of Newfoundland (Participant) Kyle Crotty, Nunatsiavut Government (Participant)
4:00 PM
4:00 PM
Opening Ceremony - 30 minutes - 4:00 PM  -  4:30 PM
Pavillion Henry F. Hall Building, Concordia University - DB Clarke Theatre
Heather Igloliorte, Inuit Futures in Arts Leadership: The Pilimmaksarniq/Pijariuqsarniq Project (Moderator) Richard Compton, Université du Quebec à Montreal (Moderator)
4:30 PM
4:30 PM
Keynote 1: Lisa Koperqualuk - 1 hour - 4:30 PM  -  5:30 PM
Pavillion Henry F. Hall Building, Concordia University - DB Clarke Theatre Keynote
LISA KOPERQUALUK (Participant)
5:30 PM
5:30 PM
Performance by Nunavik Sivunitsavut Students - 30 minutes - 5:30 PM  -  6:00 PM
Pavillion Henry F. Hall Building, Concordia University - DB Clarke Theatre

Friday 4 October, 2019

Time Zone: EDT/Eastern Time (US & Canada)
9:00 AM
9:00 AM
Latitude: dialog around a typographic press - Judith Poirier - 1 hour 30 minutes - 9:00 AM  -  10:30 AM
Workshop
Judith Poirier (Moderator)
10:45 AM
10:45 AM
Keynote 2: Dalee Sambo Dorough - 1 hour - 10:45 AM  -  11:45 AM
Sherbrooke Pavilion (SH) - Amphitheatre (SH-2800) Keynote
DALEE SAMBO DOROUGH, INUIT CIRCUMPOLAR COUNCIL (Participant)
11:45 AM
11:45 AM
Lunch (provided) - 1 hour 30 minutes - 11:45 AM  -  1:15 PM
Sherbrooke Pavilion (SH) - Multi-purpose room (SH-4800)
1:15 PM
1:15 PM
Keynote 3: Aaju Peter - 1 hour - 1:15 PM  -  2:15 PM
Sherbrooke Pavilion (SH) - Amphitheatre (SH-2800) Keynote
Aaju Peter (Participant)
2:15 PM
2:15 PM
Coffee Break - 15 minutes - 2:15 PM  -  2:30 PM
Sherbrooke Pavilion (SH) - Multi-purpose room (SH-4800)
5:45 PM
5:45 PM
Talk
Mark Turner, OKâlaKatiget Society & Memorial University of Newfoundland (Participant)

Saturday 5 October, 2019

Time Zone: EDT/Eastern Time (US & Canada)
10:00 AM
10:00 AM
Talk
Jeffrey van den Scott (Participant)
10:45 AM
10:45 AM
Keynote 4: Alethea Arnaquq-Baril - 1 hour - 10:45 AM  -  11:45 AM
Sherbrooke Pavilion (SH) - Amphitheatre (SH-2800) Keynote
Alethea Arnaquq-Baril, Red Marrow Media (Participant)
11:45 AM
11:45 AM
Lunch (provided) - 1 hour 30 minutes - 11:45 AM  -  1:15 PM
Sherbrooke Pavilion (SH) - Multi-purpose room (SH-4800)
1:15 PM
1:15 PM
Keynote 5: Ruth Kaviok - 1 hour - 1:15 PM  -  2:15 PM
Sherbrooke Pavilion (SH) - Amphitheatre (SH-2800) Keynote
Ruth Kaviok (Participant)
3:00 PM
3:00 PM
Talk
Jason Dicker, Grenfell Campus, Memorial University (Participant)
3:30 PM
3:30 PM
Talk
Michelle Davies, Nunatsiavut Government/ Memorial university (Participant) Beverly Hunter, Nunatsiavut Government (Participant) Harriet Lampe, Nunatsiavut Government (Participant)
4:15 PM
4:15 PM
Religion & History - 1 hour 30 minutes - 4:15 PM  -  5:45 PM
Sherbrooke Pavilion (SH) - SH-3720 Session
Javier Arnaut, University of Greenland (Moderator)
5:15 PM
5:15 PM
Talk
Andrea Procter (Participant) Beverly Hunter, Nunatsiavut Government (Participant) Tracy Evans-Rice, Nunatsiavut Government (Participant)

Sunday 6 October, 2019

Time Zone: EDT/Eastern Time (US & Canada)
9:00 AM
9:00 AM
Health 7 - 1 hour 30 minutes - 9:00 AM  -  10:30 AM
Sherbrooke Pavilion (SH) - SH-3720 Session
Talk
Paige MacDougall, Nunavut Deaf Society (NDS) (Participant) Sandy Kownak, Nunavut Deaf Society (NDS) (Participant) Jamie MacDougall (Participant)
10:45 AM
10:45 AM
Keynote 6: Natan Obed - 1 hour - 10:45 AM  -  11:45 AM
Sherbrooke Pavilion (SH) - Amphitheatre (SH-2800) Keynote
Natan Obed, Inuit Tapiriit Kanatami (Participant)
11:45 AM
11:45 AM
Lunch (provided) - 1 hour 30 minutes - 11:45 AM  -  1:15 PM
Sherbrooke Pavilion (SH) - Multi-purpose room (SH-4800)
1:15 PM
1:15 PM
Talk
Noah Nochasak, Nunatsiavut Government (Participant)
Film 3 - 2 hours - 1:15 PM  -  3:15 PM
Sherbrooke Pavilion (SH) - SH-3140 Session
Sub Sessions
SCREENING - The Grizzlies (2018) - 2 hours - 1:15 PM  -  3:15 PM   Part of: Film 3
1:45 PM
1:45 PM
Talk
Judith Poirier (Participant) Thomassie Mangiok (Participant)