Nick Montfort

Professor
MIT
Participates in 37 items
Nick Montfort studies creative computing and develops computational art and poetry. His computer-generated books of poetry include Hard West Turn, #!, the collaboration 2×6, Autopia, and The Truelist. Among his more than fifty digital projects are The Deletionist and Sea and Spar Between, both collaborations. His MIT Press books, collaborative and individual, are: The New Media Reader, Twisty Little Passages, Racing the Beam, 10 PRINT CHR$(205.5+RND(1)); : GOTO 10, Exploratory Programming for the Arts and Humanities, and The Future. He is professor of digital media at MIT and lives in New York and Boston.

Sessions in which Nick Montfort participates

Monday 13 August, 2018

Time Zone: EST/Eastern Time (US & Canada)
6:00 PM
6:00 PM
Exhibition Attention à la marche! / Mind the Gap! 3 days 20 hours Mon 13, 06:00 PM  -  Fri 17, 02:00 PM  |  Centre de Design (DE) UQAM , Galerie du Centre de Design
Participant Eduardo Kac (School of the Art Institute of Chicago) | Participant Alan Sondheim (Independent) | Participant Justine Bizzocchi (Bizarts) | Participant Jim Bizzocchi (Simon Fraser University) | Participant Anastasia Salter (University of Central Florida) | Participant Anne Sullivan (Georgia Tech) | Participant Jules Deslandes (GHAM&DAFE) | Participant Delphine Gauly | Participant Boris Du Boullay (Université de Marseille) | Participant Lucie Plançon | Participant Héloïse d’Almeida | Participant Marjorie Terral | Participant Guillaume Verguin | Participant Cal LaFountain | Participant Duncan Speakman | Participant Tom Abba (UWE Bristol) | Participant Anna Dot (University of Vic) | Participant Steve Dipaola (Simon Fraser University) | Participant Nick Montfort (MIT) | Participant Mez Breeze (mezbreezedesign.com) | Participant Andy Campbell (One To One Development Trust) | Participant Marcelina Wellmer (Independent artist) | Participant Tina Escaja (University of Vermont) | Participant Laura Zaylea (Temple University) | Participant Shanmugapriya T | Participant Qianxun Chen | Participant Lucas Baisch (Brown University) | Participant Theadora Walsh (Brown University) | Participant Michel Lefebvre (Agence TOPO) | Participant Eva Quintas (TOPO - Laboratoire d'écritures numériques) | Participant Winnie Soon (Aarhus University) | Participant Tony Vieira (York University) | Participant Mark Marino (University of Southern California) | Participant John Murray (University of Central Florida) | Participant Joellyn Rock (University of Minnesota Duluth) | Participant Anna Tolkacheva | Participant Laura Okkema | Participant Jason Nelson (Digital Poet Land) | Participant Isabelle Raynauld (Films Musidora) | Participant Sophie Latouche | Participant Mickaël Lafontaine | Participant Richard Holeton (Stanford University) | Participant Kyle Booten (Neukom Institute, Dartmouth College) | Participant María Mencía (Kingston University) | Participant John Cayley (Brown University) | Participant Søren Bro Pold (Aarhus University) | Participant Manuel Portela (University of Coimbra) | Participant Will Luers | Participant Alan Bigelow (Medaille College) | Participant Christy Sheffield Sanford (Ms.) | Participant Erik Loyer | Participant Mehitabel Glenhaber (Massachusetts Institute of Technology) | Participant Caitlin Fisher (York University) | Participant Piotr Marecki (Jagiellonian University) | Participant Stuart Moulthrop (U. Wisconsin-Milwaukee) | Participant Judy Malloy (School of the Art Institute of Chicago) | Participant Patsy Baudoin | Participant Istvan Chung | Participant Harriet Fisher | Participant Stella Fisher | Participant Sarah Van Dierdonck |
Exhibit
Exposition
Nanowatt 3 days 20 hours Mon 13, 06:00 PM  -  Fri 17, 02:00 PM   Part of: Exhibition Attention à la marche! / Mind the Gap!
Participant Nick Montfort (MIT) | Participant Patsy Baudoin |
Work

Tuesday 14 August, 2018

Time Zone: EST/Eastern Time (US & Canada)
9:45 AM
9:45 AM
Break 15 minutes 9:45 AM  -  10:00 AM  |  Pavillon J.-A. DeSève UQAM , Hall
Pause
10:00 AM
10:00 AM
AI & Deep Learning Systems 1 hour 15 minutes 10:00 AM  -  11:15 AM  |  Pavillon J.-A. DeSève UQAM , DS-1540
Panel
11:30 AM
11:30 AM
12:30 PM
12:30 PM
Lunch 1 hour 30 minutes 12:30 PM  -  2:00 PM  |  Pavillon Hubert-Aquin (A) UQAM , A-M636 La Verrière, Cafeteria
3:15 PM
3:15 PM
Break 30 minutes 3:15 PM  -  3:45 PM  |  Pavillon J.-A. DeSève UQAM , Hall
Pause

Wednesday 15 August, 2018

Time Zone: EST/Eastern Time (US & Canada)
9:45 AM
9:45 AM
Break 15 minutes 9:45 AM  -  10:00 AM  |  Pavillon J.-A. DeSève UQAM , Hall
Pause
11:15 AM
11:15 AM
Break 15 minutes 11:15 AM  -  11:30 AM  |  Pavillon J.-A. DeSève UQAM , Hall
Pause
11:30 AM
11:30 AM
Keynote
Electronic Literature
12:30 PM
12:30 PM
Lunch 1 hour 30 minutes 12:30 PM  -  2:00 PM  |  Pavillon Hubert-Aquin (A) UQAM , A-M636 La Verrière, Cafeteria
3:15 PM
3:15 PM
Break 30 minutes 3:15 PM  -  3:45 PM  |  Pavillon J.-A. DeSève UQAM , Hall
Pause
6:00 PM
6:00 PM
Uchronia: What if ? 4 hours 30 minutes 6:00 PM  -  10:30 PM  |  Eastern Bloc , Small Room
Exhibit

Thursday 16 August, 2018

Time Zone: EST/Eastern Time (US & Canada)
9:45 AM
9:45 AM
Break 15 minutes 9:45 AM  -  10:00 AM  |  Pavillon J.-A. DeSève UQAM , Hall
Pause
11:15 AM
11:15 AM
Break 15 minutes 11:15 AM  -  11:30 AM  |  Pavillon J.-A. DeSève UQAM , Hall
Pause
12:30 PM
12:30 PM
Lunch 1 hour 30 minutes 12:30 PM  -  2:00 PM  |  Pavillon Hubert-Aquin (A) UQAM , A-M636 La Verrière, Cafeteria
3:15 PM
3:15 PM
Break 30 minutes 3:15 PM  -  3:45 PM  |  Pavillon J.-A. DeSève UQAM , Hall
Pause
6:30 PM
6:30 PM
Cocktail 1 hour 6:30 PM  -  7:30 PM  |  Concordia University - Building EV , Black Box - 0S3-845
Cocktail

Friday 17 August, 2018

Time Zone: EST/Eastern Time (US & Canada)
9:45 AM
9:45 AM
Break 15 minutes 9:45 AM  -  10:00 AM  |  Pavillon J.-A. DeSève UQAM , Hall
Pause
11:15 AM
11:15 AM
Break 15 minutes 11:15 AM  -  11:30 AM  |  Pavillon J.-A. DeSève UQAM , Hall
Pause
12:30 PM
12:30 PM
Lunch 1 hour 30 minutes 12:30 PM  -  2:00 PM  |  Pavillon Hubert-Aquin (A) UQAM , A-M636 La Verrière, Cafeteria
1:30 PM
1:30 PM
Participant Nick Montfort (MIT) |
Lightning Talk
6:30 PM
6:30 PM
ELO 2018 Banquet 5 hours 6:30 PM  -  11:30 PM  |  Cabaret du Lion d'Or , Banquet Room
Banquet