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Gwenaelle Reyt

Participates in 1 Session

Gwenaëlle Reyt est doctorante en études urbaines à l’Université du Québec à Montréal (UQAM). Son travail de thèse porte sur les restaurants à Montréal entre 1960 et aujourd’hui et leur rôle dans la construction des identités culinaires québécoises. Elle se spécialise également sur les thématiques qui touchent le terroir, le tourisme et la gastronomie. À l’UQAM, elle enseigne à titre de chargée de cours ces thématiques dans les cours « Tourisme et Loisirs gourmands » et « Terroir et développement local ». Elle a également participé à la rédaction d’un mémoire visant l’inscription de la gastronomie comme élément de la nouvelle politique culturelle de la Ville de Montréal. Elle travaille aussi comme assistante à l’édition de TÉOROS, revue de recherche en tourisme. Son passé de journaliste spécialisé en alimentation lui a permis d’avoir une bonne connaissance du domaine de la gastronomie au Québec.

Sessions in which Gwenaelle Reyt participates

Monday 6 June, 2016

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
18:00
18:00
Film Series Celebration : Sugar Shack Event
1 hour, 18:00 - 19:00
Signup required

Concordia, LB Building - LB 123

Cocktail

Dr Jessica Mace, University of Toronto (Moderator)

Gwenaelle Reyt (Participant)

Prof. Michelle L. Stefano, University of Maryland, American Studies, United States (Participant)

Dr Marie-Blanche Fourcade, Musée de l'Holocauste Montréal et UQAM (Moderator)

To celebrate our film series dedicated to heritage, sponsored by the Department of American Studies at the University of Maryland and the United St...

Sessions in which Gwenaelle Reyt attends

Saturday 4 June, 2016

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
13:30
13:30

UQAM, pavillon J.-A. De Sève (DS) - DS-R510

Session with simultaneous translation / Session avec traduction simultanée

Dr Chiara Bortolotto, Institut interdisciplinaire d’anthropologie du contemporain, France (Moderator)

Prof. Benedetta Ubertazzi, University of Milan-Bicocca (Moderator)

With sustainable development gaining momentum as a priority of UNESCO heritage policies, an increasing number of food-related nominations are being...

Sunday 5 June, 2016

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
7:30
7:30
Discovering katajjaniq – Nunavik’s Inuit throat singing | À la découverte du katajjaniq – le chant de gorge inuit du Nunavik
1 hour, 7:30 - 8:30
Signup required

UQAM, pavillon Judith-Jasmin (J) - Salle des boiseries (J-2805)

Event

In English and French The two Inuit artists Nina Segalowitz and Taqralik Partridge are offering us an initiation to katajjaniq, this thousand...

Monday 6 June, 2016

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:00
9:00

Concordia, John Molson School of Business Building (MB) - MB 2.270

Session with simultaneous translation / Session avec traduction simultanée

Dr Raúl Matta, University of Göttingen, KAEE (Moderator)

Dr Charles-Édouard de Suremain, CIESAS-UMR 208 PALOC (IRD-MNHN) (Moderator)

This session is committed to extending previous research collaborations on food and culinary systems as objects of political mobilization – ICA ...

Tuesday 7 June, 2016

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:00
9:00

Concordia, John Molson School of Business Building (MB) - MB 2.270

Session with simultaneous translation / Session avec traduction simultanée

Prof. Julia Csergo (Moderator)

Dr Chiara Bortolotto, Institut interdisciplinaire d’anthropologie du contemporain, France (Moderator)

Antoine Gauthier, CQPV (Moderator)

Le concept de patrimoine culturel immatériel (PCI) a fait l’objet de nombreux colloques et publications depuis la promulgation de la Convention pou...
19:00
19:00
Pawâ
4 hours, 19:00 - 23:00

La Scena - La Scena (intérieur)

Repas

The closing dinner of the conference, called “Pawâ” according to a French-Canadian tradition borrowed from the Native American lexicon, will be an ...