Filters

Theme
Format
Room
Other Filters

Sunday 4 September, 2022

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
2:00 PM
2:00 PM
Registration
2 hours, 2:00 PM - 4:00 PM

UQAM sciences - Pavilion SH - Hall

4:00 PM
4:00 PM
Welcome
15 minutes, 4:00 PM - 4:15 PM

UQAM sciences - Pavilion SH - Amphithéâtre (SH-2800)

4:15 PM
4:15 PM
Van Deenen Lecturer
1 hour, 4:15 PM - 5:15 PM

UQAM sciences - Pavilion SH - Amphithéâtre (SH-2800)

6:00 PM
6:00 PM
Welcome Cocktail
3 hours, 6:00 PM - 9:00 PM

DoubleTree by Hilton Montreal - terrace on 6th floor

Monday 5 September, 2022

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
8:30 AM
8:30 AM
Session 1: Lipid desaturation in metabolism
2 hours 10 minutes, 8:30 AM - 10:40 AM

UQAM sciences - Pavilion SH - Amphithéâtre (SH-2800)

Talk

David Mutch, University of Guelph (Moderator)

10:40 AM
10:40 AM
Break & Posters
20 minutes, 10:40 AM - 11:00 AM

UQAM sciences - Pavilion SH - Salle polyvalente (SH-4800)

11:00 AM
11:00 AM
Session 2: Lipids mediators of inflammation
2 hours 15 minutes, 11:00 AM - 1:15 PM

UQAM sciences - Pavilion SH - Amphithéâtre (SH-2800)

Marc Surette, Université de Moncton (Moderator)

1:15 PM
1:15 PM
Lunch & Posters
1 hour 45 minutes, 1:15 PM - 3:00 PM

UQAM sciences - Pavilion SH - Salle polyvalente (SH-4800)

3:00 PM
3:00 PM
Session 3: Fluxolipidomics
2 hours 15 minutes, 3:00 PM - 5:15 PM

UQAM sciences - Pavilion SH - Amphithéâtre (SH-2800)

Michel Lagarde, INSA-Lyon, France (Moderator)

6:00 PM
6:00 PM
Steering committee meeting (room SB-1115)
1 hour 30 minutes, 6:00 PM - 7:30 PM

UQAM sciences - Pavilion SB - SB-1115

Tuesday 6 September, 2022

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
8:30 AM
8:30 AM
Session 4: triacylglicerol metabolism
2 hours 5 minutes, 8:30 AM - 10:35 AM

UQAM sciences - Pavilion SH - Amphithéâtre (SH-2800)

Catherine Mounier, UQAM (Moderator)

10:40 AM
10:40 AM
Break & Posters
20 minutes, 10:40 AM - 11:00 AM

UQAM sciences - Pavilion SH - Salle polyvalente (SH-4800)

11:00 AM
11:00 AM
Session 5: Ceramides and endocannabinoids
2 hours 5 minutes, 11:00 AM - 1:05 PM

UQAM sciences - Pavilion SH - Amphithéâtre (SH-2800)

Maurizio Crestani, Università degli Studi di Milano (Moderator)

1:10 PM
1:10 PM
Lunch & Posters
1 hour 50 minutes, 1:10 PM - 3:00 PM

UQAM sciences - Pavilion SH - Salle polyvalente (SH-4800)

2:00 PM
2:00 PM

UQAM sciences - Pavilion SH - Amphithéâtre (SH-2800)

Talk

3:00 PM
3:00 PM
Social events & Conference dinner
6 hours, 3:00 PM - 9:00 PM

Grand Quay of the Port of Montreal - Croisières AML Montréal - boarding

Wednesday 7 September, 2022

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
8:30 AM
8:30 AM
Session 6: Lipids in neuronal systems
2 hours 10 minutes, 8:30 AM - 10:40 AM

UQAM sciences - Pavilion SH - Amphithéâtre (SH-2800)

Thierry Alquier, Université de Montréal - CRCHUM (Moderator)

10:40 AM
10:40 AM
Break & Posters
20 minutes, 10:40 AM - 11:00 AM

UQAM sciences - Pavilion SH - Salle polyvalente (SH-4800)

11:00 AM
11:00 AM

UQAM sciences - Pavilion SH - Amphithéâtre (SH-2800)

David Rhainds, ICM (Moderator)

1:15 PM
1:15 PM
Lunch & Posters
1 hour 15 minutes, 1:15 PM - 2:30 PM

UQAM sciences - Pavilion SH - Salle polyvalente (SH-4800)

2:30 PM
2:30 PM
ICBL 2023 Presentation & Poster awards
1 hour, 2:30 PM - 3:30 PM

UQAM sciences - Pavilion SH - Amphithéâtre (SH-2800)

3:30 PM
3:30 PM
Closing remarks
15 minutes, 3:30 PM - 3:45 PM

UQAM sciences - Pavilion SH - Amphithéâtre (SH-2800)

Schedule
You can add custom text at the top of the schedule page
Choose a preferred schedule view or leave it on auto to let Grenadine decide.
Check this box to display a view switcher (List, Tiles, Grid, Calendar) in the schedule. Otherwise, it will be hidden.
Allow users to "favorite" sessions (i.e. "add sessions to their list of favorites") to create their own personalized schedules.
This only applies to sessions that require a simple signup (i.e. sessions with limited capacity)
The "remaining capacity" only applies to sessions that require signing up or purchasing of a ticket to attend.
Will display child sessions right on the main schedule listing page. Otherwise, child sessions are only listed in a session's detail page.