Tanya Southcott

McGill University
Participates in 1 Session
Tanya Southcott is a PhD student in the School of Architecture at McGill University, under the supervision of Dr. Annmarie Adams. Her dissertation, entitled: “Memory Makers: Women, Photography, and Demolition in Montreal, 1966-1976” explores architectural photography and the intersection between demolition and memory in the context of Montreal following the Second World War. She is a retired architect with the Architectural Institute of British Columbia and has worked in both architectural and heritage consulting offices across Canada and the United Kingdom, as well as on archaeological excavations in Turkey.

Sessions in which Tanya Southcott participates

Tuesday 7 June, 2016

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)

Sessions in which Tanya Southcott attends

Sunday 5 June, 2016

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
19:00
19:00
Film Series: De engel van Doel
2 hours, 19:00 - 21:00
Signup required

Concordia, LB Building - LB 125

Marc Jacobs, Vrije Universiteit Brussel (Moderator)

Monday 6 June, 2016

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
7:00
7:00
La Pointe: L’autre bord de la track / The Other Side of the Tracks
2 hours, 7:00 - 9:00
Signup required

Concordia, Engineering, Computer Science and Visual Arts Integrated Complex Building (EV) - EV Atrium (meeting point)

Tour

Steven High, Centre for Oral History and Digital Storytelling (Moderator)

15:30
15:30
Keynote: Il n'est de patrimoine qu'au futur...| Only in the future will it be heritage... (Xavier Greffe)
1 hour 30 minutes, 15:30 - 17:00
Signup required

Concordia, John Molson School of Business Building (MB) - MB 1.210

Keynote with simultaneous translation / Conférence avec traduction simultanée

Xavier Greffe, University paris I (Participant)

Luc-Normand Tellier, UQAM (Moderator)

18:00
18:00
Film Series Celebration : Sugar Shack Event
1 hour, 18:00 - 19:00
Signup required

Concordia, LB Building - LB 123

Cocktail

Jessica Mace, University of Toronto (Moderator)

Gwenaelle Reyt (Participant)

Michelle L. Stefano, University of Maryland, American Studies, United States (Participant)

Marie-Blanche Fourcade, Musée de l'Holocauste Montréal et UQAM (Moderator)

19:00
19:00
Film Series: Mill Stories: Remembering Sparrows Point Steel Mill
35 minutes, 19:00 - 19:35
Signup required

Concordia, LB Building - LB 125

Michelle L. Stefano, University of Maryland, American Studies, United States (Participant)

20:00
20:00
Film Series: Exit Zero
1 hour 35 minutes, 20:00 - 21:35
Signup required

Concordia, LB Building - LB 125

Event

Tuesday 7 June, 2016

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
7:30
7:30
Autour de Concordia. Au cœur du Golden Square Mile : explorations de luttes patrimoniales | Around Concordia. In the Heart of Golden Square Mile: Explorations of Heritage Struggles
1 hour 15 minutes, 7:30 - 8:45
Signup required

Concordia, Engineering, Computer Science and Visual Arts Integrated Complex Building (EV) - EV Atrium (meeting point)

Tour

Share this