Passer au contenu de la page principale

Gwenaelle Reyt

Participe à 1 Session

Gwenaëlle Reyt est doctorante en études urbaines à l’Université du Québec à Montréal (UQAM). Son travail de thèse porte sur les restaurants à Montréal entre 1960 et aujourd’hui et leur rôle dans la construction des identités culinaires québécoises. Elle se spécialise également sur les thématiques qui touchent le terroir, le tourisme et la gastronomie. À l’UQAM, elle enseigne à titre de chargée de cours ces thématiques dans les cours « Tourisme et Loisirs gourmands » et « Terroir et développement local ». Elle a également participé à la rédaction d’un mémoire visant l’inscription de la gastronomie comme élément de la nouvelle politique culturelle de la Ville de Montréal. Elle travaille aussi comme assistante à l’édition de TÉOROS, revue de recherche en tourisme. Son passé de journaliste spécialisé en alimentation lui a permis d’avoir une bonne connaissance du domaine de la gastronomie au Québec.

Sessions auxquelles Gwenaelle Reyt participe

Lundi 6 Juin, 2016

Fuseau horaire: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
18:00
18:00 - 19:00 | 1 heure
Festive Event

Sessions auxquelles Gwenaelle Reyt assiste

Samedi 4 Juin, 2016

Fuseau horaire: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
13:30
13:30 - 17:00 | 3 heures 30 minutes
Heritage Changes the PoliciesIntangible HeritageTourism
Heritage changes the policiesHeritage policiesGlobal vs localSimultaneous translation - Traduction simultanée

Dimanche 5 Juin, 2016

Fuseau horaire: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
7:30
7:30 - 8:30 | 1 heure

In English and French The two Inuit artists Nina Segalowitz and Taqralik Partridge are offering us an initiation to katajjaniq, this thousand years old autochthonous expression of overtone singing which consists of an alternate dialogue of inhaled and exhaled guttural and vocal sounds. Throat singing is practiced just like a game: two women facing and challenging one another until one of them either laughs or runs out of breath. (Meeting point: DS Registration table) _...

Lundi 6 Juin, 2016

Fuseau horaire: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:00
9:00 - 12:30 | 3 heures 30 minutes
Changes in Heritage (New Manifestations)Notions of HeritageIntangible HeritageTourism
Simultaneous translation - Traduction simultanée

Mardi 7 Juin, 2016

Fuseau horaire: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:00
9:00 - 17:00 | 8 heures
Changes in Heritage (New Manifestations)Notions of HeritageIntangible Heritage
Changes in heritageNew manifestations of heritageNotions of heritageSimultaneous translation - Traduction simultanée
19:00
19:00 - 23:00 | 4 heures
Festive Event

The closing dinner of the conference, called “Pawâ” according to a French-Canadian tradition borrowed from the Native American lexicon, will be an opportunity to discover, in the heart of the Old Port of Montreal, an original culinary creation by the caterer Agnus Dei, from the renowned Maison Cartier-Besson in Montreal, leader in its field for its boundless creativity and event expertise. The dinner, in the form of stations, will offer delegates an exploration of Quebecois culinary heritage,...