Passer au contenu de la page principale

Jean-René Thuot

Professeur
Université du Québec à Rimouski
Participe à 1 Session
Professeur d’histoire au Département des lettres et humanités de l’UQAR, il agit comme responsable pédagogique du cours-stage Université d’été en patrimoine (http://patrimoine.uqar.ca/UEP/accueil.php?id=1). Spécialiste de l’étude des processus de reproduction sociale dans les milieux ruraux, ses travaux actuels portent sur l’évolution des paysages bâtis, la construction de la mémoire et les processus de patrimonialisation. 

Sessions auxquelles Jean-René Thuot participe

Lundi 6 Juin, 2016

Fuseau horaire: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)

Sessions auxquelles Jean-René Thuot assiste

Lundi 6 Juin, 2016

Fuseau horaire: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
7:30
7:30 - 15:30 | 8 heures
Changes in Heritage (New Manifestations)Notions of HeritageReligious HeritageUrban HeritageArchitecture and Urbanism
Changes in heritageNew manifestations of heritageNotions of heritage

__ Please note that this session is scheduled in a distant location from the main conference; transportation will be provided to registered participants. Bus pick-up is scheduled at 7:30 AM in front of the DS Building (320 Saint Catherine East street, on the UQAM site and will return for 7:00 PM at the same location. Please wear your badge. ___ Veuillez noter que cet atelier est à l'extérieur de Montréal. Les délégués qui se seront enregistrés seront transporté...

Mardi 7 Juin, 2016

Fuseau horaire: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
19:00
19:00 - 23:00 | 4 heures
Festive Event

The closing dinner of the conference, called “Pawâ” according to a French-Canadian tradition borrowed from the Native American lexicon, will be an opportunity to discover, in the heart of the Old Port of Montreal, an original culinary creation by the caterer Agnus Dei, from the renowned Maison Cartier-Besson in Montreal, leader in its field for its boundless creativity and event expertise. The dinner, in the form of stations, will offer delegates an exploration of Quebecois culinary heritage,...