Colm Murray

The Heritage Council of Ireland
Participe à 1 Session
Colm has qualifications in architecture, planning and building conservation. His current policy work areas include the development of traditional building skills training provision, the role of values in conservation decision-making and heritage-led urban regeneration. He has a particular interest in the role that the built heritage can play in achieving sustainable development. He is a member of the Historic Buildings Council of Northern Ireland. He has tutored and lectured at School of Architecture and planning at University College Dublin, Dublin Institute of Technology and Waterford Institute of Technology. He previously worked as an architect on the conservation of National Monuments for the OPW as a government advisor on architectural heritage and for the National Inventory of Architectural Heritage. His has worked in private practice with in Dublin and Portugal.

Sessions auxquelles Colm Murray participe

Dimanche 5 juin, 2016

Fuseau horaire: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:00
9:00

Paper

Colm Murray, The Heritage Council of Ireland (Participant.e)

Sessions auxquelles Colm Murray assiste

Vendredi 3 juin, 2016

Fuseau horaire: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:00
9:00
Séminaire de développement de la recherche avec Dominique Poulot
3 heures, 9:00 - 12:00
Inscription req.

UQAM, pavillon du Faubourg (DC) - DC-2300

Workshop

12:30
12:30
Research Development Seminar with Laurajane Smith and Gary Campbell: Heritage and Museum Studies, Sociology
3 heures, 12:30 - 15:30
Inscription req.

UQAM, pavillon du Faubourg (DC) - DC-2300

Workshop

17:00
17:00
Opening Ceremony and Cocktail
2 heures 30 minutes, 17:00 - 19:30
Inscription req.

Concordia, Grey Nuns Motherhouse (GN) - Former Chapel

Cocktail

Tim Winter, Deakin University (Potentiel.le)

Lucie Morisset, Chaire de recherche du Canada en patrimoine urbain (Potentiel.le)

Clarence Epstein, Concordia University (Modérateur.rice)

Christine Zachary-Deom (Participant.e)

Luc Noppen, Chaire de recherche du Canada en patrimoine urbain (Participant.e)

Serge Joyal (Participant.e)

Samedi 4 juin, 2016

Fuseau horaire: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:00
9:00
Keynote : What does heritage change? Le patrimoine, ça change quoi? (Lucie K. Morisset)
1 heure, 9:00 - 10:00
Inscription req.

UQAM, pavillon Judith-Jasmin (J) - Salle Alfred-Laliberté

Keynote with simultaneous translation / Conférence avec traduction simultanée

Lucie Morisset, Chaire de recherche du Canada en patrimoine urbain (Modérateur.rice)

18:30
18:30
Keynote: Is Tangible to Intangible as Formal is to Informal ? (Michael Herzfeld)
1 heure 30 minutes, 18:30 - 20:00
Inscription req.

UQAM, pavillon Judith-Jasmin (J) - Salle Alfred-Laliberté

Keynote with simultaneous translation / Conférence avec traduction simultanée

Michael Herzfeld, Harvard University (Participant.e)

Laurajane Smith, Australian National University (Modérateur.rice)

Dimanche 5 juin, 2016

Fuseau horaire: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
14:00
14:00
Keynote: Renaming, Removal, Recontextualization of Heritage: Purging History, Claiming the Present, Imagining the Future? (What Change-Role for Heritage Professionals?) (James Count Early)
1 heure 30 minutes, 14:00 - 15:30
Inscription req.

Musée des Beaux-Ars de Montréal - Cummings Auditorium

Keynote with simultaneous translation / Conférence avec traduction simultanée

James Count Early, Smithsonian Center for Folklife and Cultural Heritage, United States (Participant.e)

Michelle L. Stefano, University of Maryland, American Studies, United States (Modérateur.rice)

Lundi 6 juin, 2016

Fuseau horaire: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
15:30
15:30
Keynote: Il n'est de patrimoine qu'au futur...| Only in the future will it be heritage... (Xavier Greffe)
1 heure 30 minutes, 15:30 - 17:00
Inscription req.

Concordia, John Molson School of Business Building (MB) - MB 1.210

Keynote with simultaneous translation / Conférence avec traduction simultanée

Xavier Greffe, University paris I (Participant.e)

Luc-Normand Tellier, UQAM (Modérateur.rice)

18:00
18:00
Film Series Celebration : Sugar Shack Event
1 heure, 18:00 - 19:00
Inscription req.

Concordia, LB Building - LB 123

Cocktail

Jessica Mace, University of Toronto (Modérateur.rice)

Gwenaelle Reyt (Participant.e)

Michelle L. Stefano, University of Maryland, American Studies, United States (Participant.e)

Marie-Blanche Fourcade, Musée de l'Holocauste Montréal et UQAM (Modérateur.rice)

20:00
20:00
Film Series: Exit Zero
1 heure 35 minutes, 20:00 - 21:35
Inscription req.

Concordia, LB Building - LB 125

Event

Mardi 7 juin, 2016

Fuseau horaire: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
7:00
7:00
In Griffintown/ Dans le Griff and Scandal! Vice, Crime and Morality in Montreal, 1940-1960
2 heures, 7:00 - 9:00
Inscription req.

Concordia, Engineering, Computer Science and Visual Arts Integrated Complex Building (EV) - EV Atrium (meeting point)

Tour

19:00
19:00
Pawâ
4 heures, 19:00 - 23:00

La Scena - La Scena (intérieur)

Repas

Mercredi 8 juin, 2016

Fuseau horaire: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:00
9:00

UQAM, pavillon J.-A. De Sève (DS) - DS Registration table (meeting point)

Tour