Kimberly Berg

State University of New York at Albany
Participe à 1 Session
Kimberly Berg is a Doctoral Candidate in the Department of Anthropology at the State University of New York at Albany. She studies the politics of heritage construction and management, and incorporates themes of minority nationalism into her research on Welsh identity in Wales and Welsh Patagonia. Manuscripts:
(2014). Hidden Heritage: Underlying Ideologies at Three Welsh Heritage Sites. In Practicing Anthropology 36(1): 42-47. Presentations:
(2015May). Welsh Patagonia? Remnants of Colonialist Ideology in Patagonian Tourism Representations. UMass Interdisciplinary Conference, Amherst MA.
(2015April). The Front Line is Everywhere: Internal Colonialism and the Role of Place, Space, and Subjectivity. Latin American and Caribbean Studies Graduate Conference: Decolonization in the 21st Century, UAlbany, Albany NY.
(2015March). Ethnic Collaborators: Using Tourism to Increase Minority Visibility in Chubut Province, Argentina. 75th Annual Meeting of the Society for Applied Anthropology, Pittsburgh PA.
(2014Dec). Chubut Valley, Argentina: A Contested Welsh First-place. 113th Annual Meeting of the American Anthropological Association, Washington D.C.
(2013Nov). Social-Technological Interfaces: A New Direction for Agritourism Destinations. 112th Annual Meeting of the American Anthropological Association, Chicago IL.
(2013Nov). Heritage and International Relations Through the Cuban Lens: A Potential Future of Tourism Studies. 2013 New England Council of Latin American Studies Conference, Wheaton College, Norton MA.
(2013April). Revitalization Rituals and Creating History: The Welsh Eisteddfod. 35th Annual Warren and Beatrice Susman Conference, Rutgers University History Department, New Brunswick NJ.
(2013March). Hidden Heritage: Underlying Ideologies at Three Welsh Heritage Sites. Society for Applied Anthropology 73rd Annual Meeting, Denver CO.

Sessions auxquelles Kimberly Berg participe

Lundi 6 juin, 2016

Fuseau horaire: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:00
9:00

Paper

Kimberly Berg, State University of New York at Albany (Participant.e)

Sessions auxquelles Kimberly Berg assiste

Lundi 6 juin, 2016

Fuseau horaire: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
7:00
7:00
Registration
10 heures, 7:00 - 17:00

Concordia, Engineering, Computer Science and Visual Arts Integrated Complex Building (EV) - EV 1.116

Morning Coffee
2 heures, 7:00 - 9:00

Concordia, Engineering, Computer Science and Visual Arts Integrated Complex Building (EV) - EV Atrium

Pause

9:00
9:00
Posters
6 heures, 9:00 - 15:00

Concordia, John Molson School of Business Building (MB) - MB Atrium

Poster

Concordia, John Molson School of Business Building (MB) - MB 2.285

Regular session

Sophia Labadi, University of Kent (Modérateur.rice)

Cornelius Holtorf, Linnaeus University (Modérateur.rice)

Laia Colomer, Linnaeus University (Sweden) (Modérateur.rice)

10:30
10:30
Break | Pause
30 minutes, 10:30 - 11:00

Concordia, John Molson School of Business Building (MB) - MB Atrium

Pause

12:30
12:30
Lunchboxes | Boîtes à lunch
1 heure, 12:30 - 13:30

Concordia, Engineering, Computer Science and Visual Arts Integrated Complex Building (EV) - EV Atrium

Repas

13:30
13:30

Concordia, LB Building - LB 671 CaPSL/CEREV

Research-Creation

Hourig Attarian, Concordia University, Department of Education, Canada (Participant.e)

Anique Vered, Concordia University (Participant.e)

Nadine Blumer, Centre for Curating and Public Scholarship (CaPSL) (Participant.e)

15:00
15:00
Break | Pause
30 minutes, 15:00 - 15:30

Concordia, John Molson School of Business Building (MB) - MB Atrium

Pause

15:30
15:30
Keynote: Il n'est de patrimoine qu'au futur...| Only in the future will it be heritage... (Xavier Greffe)
1 heure 30 minutes, 15:30 - 17:00
Inscription req.

Concordia, John Molson School of Business Building (MB) - MB 1.210

Keynote with simultaneous translation / Conférence avec traduction simultanée

Xavier Greffe, University paris I (Participant.e)

Luc-Normand Tellier, UQAM (Modérateur.rice)

17:00
17:00

Concordia, John Molson School of Business Building (MB) - MB 3.130

Event

18:00
18:00
Film Series Celebration : Sugar Shack Event
1 heure, 18:00 - 19:00
Inscription req.

Concordia, LB Building - LB 123

Cocktail

Jessica Mace, University of Toronto (Modérateur.rice)

Gwenaelle Reyt (Participant.e)

Michelle L. Stefano, University of Maryland, American Studies, United States (Participant.e)

Marie-Blanche Fourcade, Musée de l'Holocauste Montréal et UQAM (Modérateur.rice)

19:00
19:00
Film Series: Mill Stories: Remembering Sparrows Point Steel Mill
35 minutes, 19:00 - 19:35
Inscription req.

Concordia, LB Building - LB 125

Michelle L. Stefano, University of Maryland, American Studies, United States (Participant.e)

Mardi 7 juin, 2016

Fuseau horaire: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
7:00
7:00
Morning Coffee
2 heures, 7:00 - 9:00

Concordia, Engineering, Computer Science and Visual Arts Integrated Complex Building (EV) - EV Atrium

Pause

7:30
7:30
Autour de Concordia. Au cœur du Golden Square Mile : explorations de luttes patrimoniales | Around Concordia. In the Heart of Golden Square Mile: Explorations of Heritage Struggles
1 heure 15 minutes, 7:30 - 8:45
Inscription req.

Concordia, Engineering, Computer Science and Visual Arts Integrated Complex Building (EV) - EV Atrium (meeting point)

Tour

8:00
8:00

Concordia, John Molson School of Business Building (MB) - MB 2.231

Exhibition

9:00
9:00
Posters
6 heures, 9:00 - 15:00

Concordia, John Molson School of Business Building (MB) - MB Atrium

Poster