You are logged in as an admin user. This page is cached for performance until Wed, 10 Aug 2022 02:14:39 GMT. Preview latest contents by clicking Refresh.
Logout

Cornelius Holtorf

Professor of Archaeology
Linnaeus University
Participates in 2 items

Sessions in which Cornelius Holtorf participates

Monday 6 June, 2016

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:00
9:00

Concordia, John Molson School of Business Building (MB) - MB 2.285

Regular session

Sophia Labadi, University of Kent (Moderator)

Cornelius Holtorf, Linnaeus University (Moderator)

Laia Colomer, Linnaeus University (Sweden) (Moderator)

Paper

Laia Colomer, Linnaeus University (Sweden) (Participant)

Cornelius Holtorf, Linnaeus University (Participant)

Sessions in which Cornelius Holtorf attends

Saturday 4 June, 2016

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:00
9:00
Keynote : What does heritage change? Le patrimoine, ça change quoi? (Lucie K. Morisset)
1 hour, 9:00 - 10:00
Signup required

UQAM, pavillon Judith-Jasmin (J) - Salle Alfred-Laliberté

Keynote with simultaneous translation / Conférence avec traduction simultanée

Lucie Morisset, Canada Research Chair in Urban Heritage (Moderator)

11:00
11:00
Heritage Futures / Utopian Currents I
6 hours, 11:00 - 17:00

UQAM, pavillon J.-A. De Sève (DS) - DS-R515

Regular session

Elizabeth Stainforth, University of Leeds, History of Art and Cultural Studies, United Kingdom (Moderator)

Helen Graham, University of Leeds (Moderator)

12:30
12:30
Lunchboxes | Boîtes à lunch
1 hour, 12:30 - 13:30

UQAM, pavillon J.-A. De Sève (DS) - DS Ground Floor Hall

Repas

17:00
17:00
Smoked meat in questions
1 hour, 17:00 - 18:00

Bistro le Sanguinet - Bistro, étage principal et terrasse

Cocktail

18:30
18:30
Keynote: Is Tangible to Intangible as Formal is to Informal ? (Michael Herzfeld)
1 hour 30 minutes, 18:30 - 20:00
Signup required

UQAM, pavillon Judith-Jasmin (J) - Salle Alfred-Laliberté

Keynote with simultaneous translation / Conférence avec traduction simultanée

Michael Herzfeld, Harvard University (Participant)

Laurajane Smith, Australian National University (Moderator)

Sunday 5 June, 2016

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:00
9:00

Paper

Meltem Al, McGill University School of Architecture (Participant)

Ipek Türeli, McGill University, School of Architecture, Canada (Participant)

Paper

Sarah Moser, McGill University (Participant)

Heritage Futures / Utopian Currents II
3 hours 30 minutes, 9:00 - 12:30

UQAM, pavillon J.-A. De Sève (DS) - DS-R515

Regular session

Helen Graham, University of Leeds (Participant)

Elizabeth Stainforth, University of Leeds, History of Art and Cultural Studies, United Kingdom (Participant)

14:00
14:00
Keynote: Renaming, Removal, Recontextualization of Heritage: Purging History, Claiming the Present, Imagining the Future? (What Change-Role for Heritage Professionals?) (James Count Early)
1 hour 30 minutes, 14:00 - 15:30
Signup required

Musée des Beaux-Ars de Montréal - Cummings Auditorium

Keynote with simultaneous translation / Conférence avec traduction simultanée

James Count Early, Smithsonian Center for Folklife and Cultural Heritage, United States (Participant)

Michelle L. Stefano, University of Maryland, American Studies, United States (Moderator)

17:00
17:00
ACHS 2016 General Assembly
1 hour 30 minutes, 17:00 - 18:30

Concordia, John Molson School of Business Building (MB) - MB 1.210

Talk

Tim Winter, Deakin University (Moderator)

Monday 6 June, 2016

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:00
9:00
14.30  Heritage Futures
15 minutes, 9:00 - 9:15
  Part of: Posters

Paper

Rodney Harrison, University College London (Participant)

Concordia, John Molson School of Business Building (MB) - MB 2.285

Regular session

Sophia Labadi, University of Kent (Moderator)

Cornelius Holtorf, Linnaeus University (Moderator)

Laia Colomer, Linnaeus University (Sweden) (Moderator)

15:30
15:30
Keynote: Il n'est de patrimoine qu'au futur...| Only in the future will it be heritage... (Xavier Greffe)
1 hour 30 minutes, 15:30 - 17:00
Signup required

Concordia, John Molson School of Business Building (MB) - MB 1.210

Keynote with simultaneous translation / Conférence avec traduction simultanée

Xavier Greffe, University paris I (Participant)

Luc-Normand Tellier, UQAM (Moderator)

17:00
17:00

Concordia, John Molson School of Business Building (MB) - MB 3.130

Event

Tuesday 7 June, 2016

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
11:00
11:00
Critical Creation Series : LWÀZA (The Noise)
1 hour 30 minutes, 11:00 - 12:30

Concordia, Engineering, Computer Science and Visual Arts Integrated Complex Building (EV) - EV Atrium

Event

12:30
12:30
Lunchboxes | Boîtes à lunch
1 hour, 12:30 - 13:30

Concordia, Engineering, Computer Science and Visual Arts Integrated Complex Building (EV) - EV Atrium

Repas

13:30
13:30
(in)significance: Values and Valuing in Heritage
1 hour 30 minutes, 13:30 - 15:00

Concordia, John Molson School of Business Building (MB) - MB 2.430

Roundtable

Tracy Ireland (Participant)

Tracy Ireland (Moderator)

Steve Brown, The University of Sydney (Participant)

Steve Brown, The University of Sydney (Moderator)

Christina Cameron, University of Montreal (Participant)

15:30
15:30

Concordia, John Molson School of Business Building (MB) - MB 3.265

Regular session

Steven Mannell, Dalhousie University (Moderator)

19:00
19:00
Pawâ
4 hours, 19:00 - 23:00

La Scena - La Scena (intérieur)

Repas

Share this