Passer au contenu de la page principale

Philip Bennett

Lead Heritage Adviser, Sydney Water
TICCIH Australia

Sessions auxquelles Philip Bennett assiste

Dimanche 28 Août, 2022

Fuseau horaire: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
5:00 PM

Mercredi 31 Août, 2022

Fuseau horaire: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
3:15 PM
3:15 PM - 5:00 PM | 1 heure 45 minutes

Ce tour propose une excursion sur un pont privatisé du bateau-mouche de Montréal; une visite commentée ludique permet de découvrir quelques hauts-lieux du paysage industriel de la ville depuis le fleuve Saint-Laurent. La visite est tarifée pour couvrir les frais supplémentaires; le tarif inclut l'accès au bateau-mouche, l'excursion et une boisson.Le départ se fera à pied depuis le lieu d...

5:30 PM
5:30 PM - 7:00 PM | 1 heure 30 minutes

In this lecture, I would like to talk about deindustrialised communities, heritage and memory in the context of right-wing populism. Drawing on studies of memory and heritage, I argue that right-wing populists have cornered the market on talking about the past of deindustrialised communities. They have successfully misrepresented this rich and complex history to fuel rage, resentment, fear and reactionary nostalgia. Indeed, ‘the past’, and in particular the industr...

Prof. Laurajane Smith

Conférencier.ère

Jeudi 1 Septembre, 2022

Fuseau horaire: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
1:30 PM
1:30 PM - 3:00 PM | 1 heure 30 minutes

This lecture will argue that the landscapes of industrial heritage that can be found in different parts of the world are directly related to the place-specific trajectories of deindustrialization. In other words: the different ways in which deindustrialization impacts on local communities has a direct bearing on the emergence of forms of industrial heritage. I will differentialte between deindustrialization paths and related industrial heritage regimes in a) Anglo-...

Stefan Berger

Conférencier.ère

Vendredi 2 Septembre, 2022

Fuseau horaire: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:00 AM
9:00 AM - 10:30 AM | 1 heure 30 minutes
1:00 PM
1:00 PM - 2:30 PM | 1 heure 30 minutes
3:30 PM
3:30 PM - 5:00 PM | 1 heure 30 minutes

In the refusal of people in communities abandoned by industrial capital to abandon their own places, we can read an implicit critique of the mobility and unaccountability of capital, raised by those who were once inside (however tenuously or uncomfortably) and now find themselves marginalized, “left behind.” The desire to catch up again, whether through attracting new investment or transvaluing abandoned sites as tourist attractions, makes this an essentially conservative critique that is ...

Cathy Stanton

Conférencier.ère
6:30 PM
6:30 PM - 9:30 PM | 3 heures

Venez échanger sur les bons moments du congrès et célébrer vos découvertes scientifiques et professionnelles dans une ancienne fabrique de confiture de fruits, l’Usine C, construite en 1913 et transformée à la fin des années 1970 en lieu de création et de diffusion.Découvrez la gastronomie montréalaise grâce à un traiteur d’exception. Apprenez des bribes du patrimoine musical montréalais et de l’histoire du quartier industriel qui lui a prêté vie. Puis entendez et vivez la tradition...

Samedi 3 Septembre, 2022

Fuseau horaire: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
2:00 PM
2:00 PM - 4:00 PM | 2 heures

Suivez les traces du réseau ferroviaire du Canadien Pacifique et des anciens ateliers Angus, qui ont joué un rôle majeur dans le développement industriel et résidentiel du quartier  Rosemont.  Cette visite vous propose  de mieux comprendre l'histoire de différents sites industriels établis dans ce quartier et transformés aujourd'hui en milieux de vie et en pôles d'emploi.Une visite conçue et guidée par Héritage Montréal. Départ au coin des rues...

Gracia Dorel-Ferré

Invité.e d'honneur
Sponsorisé par: